top of page

Visita a Can Joans, de Lliçà d’Amunt.

Programa  Apropem les Escoles als Productors de la Vall del Tenes.



El passat dimarts 19 de març, els alumnes de 4t de primària de l’escola Rosa Oriol van tenir l'oportunitat d'endinsar-se en el món de la producció ecològica visitant la granja de Can Joans, situada a Lliçà d’Amunt. Aquesta activitat forma part del Programa Apropem les Escoles als Productors de la Vall del Tens, de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, que busca establir vincles entre els centres educatius i els productors locals per promoure una consciència sobre la importància de l'agricultura sostenible.


Durant la jornada, els alumnes van ser acollits per en Joan, propietari de Can Joans, qui els va guiar a través de les diverses etapes de producció de llet fresca ecològica. Des dels camps de cereals utilitzats per alimentar les vaques fins a la sala de munyida, on van tenir l'oportunitat de presenciar el procés automatitzat mitjançant un robot i sensors, els alumnes van experimentar de primera mà la tasca diària d'una granja moderna.



Un dels moments més emocionants de la visita va ser quan els alumnes van poder interactuar amb els vedells i alimentar les vaques, connectant així amb els animals que produeixen la llet que consumeixen a casa. A més, van tenir l'oportunitat de visitar l’obrador on s'elaboren diversos productes com llet pasteuritzada, iogurts, mató i flam, comprenent així com aquesta finca tanca el cercle en la seva producció, des de la cria fins al producte final.



L'experiència va ser molt enriquidora i educativa per als alumnes, que van poder apreciar de primera mà el valor de la producció local i el compromís amb la sostenibilitat ambiental. El Programa Apropem les Escoles als Productors de la Vall del Tens continua demostrant ser una iniciativa clau per a la formació integral dels estudiants i per a la promoció de pràctiques agrícoles responsables a la comunitat local.



Per a més informació sobre el Programa Apropem les Escoles als Productors de la Vall del Tenes i properes activitats, si us plau, contacteu amb: El departament de desenvolupament agroforestal i ramader de la Vall del Tenes.


bottom of page